Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului vamal, un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor (DIF) a Inspectoratului General de Poliţie, dar şi şeful unei secţii din cadrul DIF, sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 50 000 de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă.

Doi dintre bănuiţi au fost reţinuţi sâmbătă, 17 decembrie, în momentul în care li s-a transmis 40 000 de euro sub controlul procurorilor. Aceştia au încercat să scape de urmărire, însă, după mai multe ore, au fost imobilizaţi de procurori. Banii au fost depistaţi în automobilul unuia dintre reţinuţi şi au fost ridicaţi pentru a fi anexaţi la dosar.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe al treilea suspect – unul dintre beneficiarii banilor. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, pe numele lui fiind deja emise mai multe înştiinţări la toate instituţiile de menţinere a ordinii publice pentru a nu admite părăsirea ţării de către acesta.

De asemenea, la domiciliile celor trei bănuiţi au fost efectuate duminică, 18 decembrie, percheziţii în vederea obţinerii probelor relevante pentru cauză.

Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a precizat că suspecţii riscă până la 15 ani de închisoare şi o amendă de până la 5 000 de unităţi convenţionale (250 000 lei).

^C88F7FCBD1F2CA7A85D613CFEBA2F1E18F651F6903057A73B2^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii