Doi procurori sunt cercetați penal pentru trafic de influență, fiind recent suspendați din funcție. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și-a dat acordul pentru aceste măsuri la 30 noiembrie curent.

Primul vizat este Vladimir Beșleu, acuzator la Procuratura din Ocnița, în privința căruia fusese comasate 2 cauze penale pentru trafic de influență. Procurorul a fost pus sub învinuire la 16 noiembrie și va fi suspendat până la adoptarea definitivă a hotărârii.

Celălalt procuror suspendat de CSP este Vadim Cebotari, angajat la Procuratura Bălți. Acuzatorul este, de asemenea, suspectat de trafic de influență, fiind pus sub învinuire la 15 septembrie. Între timp, Cebotari a depus o cerere de demisie, în legătură cu motive serioase de ordin familial. Solicitarea i-a fost acceptată de Procurorul General, Eduard Harunjen.

Hotărârile CSP nu conțin detalii privind circumstanțele în care cei doi acuzatori au săvârșit traficul de influență.

Suspendarea a fost solicitată pentru a evita folosirea de către cei doi a situației de serviciu în vederea influențării martorilor.

Vladimir Beșleu și-a început activitatea de procuror în 2007, iar Vadim Cebotari lucrează în organele procuraturii din anul 2011, în calitate de procuror militar.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii