Un proiectant din Chișinău riscă până la 6 ani de închisoare pentru că ar fi dus de nas un cuplu din capitală. Suspectul ar fi cerut 15 mii de euro pentru a aranja cumpărarea unui teren, însă nu și-a îndeplinit promisiunea.

Denunțătorii au anunțat CNA că intenționau să construiască o casă-hotel în capitală pe un teren, deţinut cu drept de proprietate, dar mai aveau nevoie şi de un lot adiacent. Ca să grăbească tranzacția, proiectantul le-ar fi cerut suma menţionată. Bănuitul urma să influenţeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, dar şi angajaţi ai Agenţiei servicii publice, în vederea adoptării unei deciziei în favoarea celor 2 soți, astfel încât aceștia să devină proprietarii terenului cât mai curând.

Potrivit denunțului, soţii ar fi transmis banii chiar în biroul de serviciu al proiectantului.

Bănuitul a fost reținut în după-amiaza zilei de ieri, 10 iulie, de către ofițerii CNA și procurori, fiind suspectat de trafic de influență. Oamenii legii au efectuat percheziţii în biroul şi la domiciliul bărbatului, de unde au ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv acte, înscrisuri de ciornă şi 4300 de euro, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și este deținut în Izolatorul de urmărire penală al CNA. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200 de mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii