Judecătoria Buiucani i-a condamnat pe cei doi inculpați în dosarul „coruperii deputaților”. Astfel, instanța a decis ca Vitalie Burlacu să fie condamnat la 11 ani şi şase luni de închisoare și să achite 160 de mii de lei amendă.

Irina Baglai, inculpată și ea în același dosar a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Procurorii au solicitat pedepse de 12 şi respectiv 6 ani de închisoare.

Vitalie Burlacu, alias “Vitas” nu a fost prezent la şedință. Potrivit procurorilor, există bănuieli rezonabile că acesta se ascunde pe teritoriul regiunii transnistrene. Împotriva acestuia a fost pornită o procedură de căutare internațională.

Menţionăm că fostul poliţist, Vitalie Burlacu şi modelul Irina Baglai, inculpaţi în acest dosar, au fost reţinuţi în data de 7 martie 2014, în timp ce urmau să transmită 250 de mii de dolari unui deputat, pentru a părăsi fracţiunea din care făcea parte. Cele două persoane au fost arestate, iar mandatele emise pe numele lor au fost prelungite de mai multe ori. Baglai a stat în izolatorul CNA până în data de 29 decembrie 2014, iar Burlacu a fost scos din arest preventiv mai târziu.

Sentința este cu drept de atac. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii