Vicedirectorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Vsevolod Stamati, a fost reţinut astăzi, 6 decembrie, pentru corupere pasivă. Acesta ar fi cerut de la mai mulți agenți economici produse alimentare pentru a nu le crea probleme în activitate.

Potrivit procurorilor, pe parcursul lunii septembrie 2016, acesta a solicitat de la mai mulţi afaceriști: vin, carne, mezeluri şi salamuri, pentru a nu le crea impedimente în activitatea economică, în special la importul produselor şi la eliberarea certificatelor fitosanitare de import.

Procurorii au documentat primirea de către vicedirectorul ANSA a bunurilor solicitate, care erau încărcate în automobilul său de serviciu, chiar la sediul Agenţiei.

Totodată, pe 20 septembrie 2016, Stamati a încercat să determine plecarea din funcţie a şefului adjunct al Direcţiei raionale Edineţ din cadrul ANSA și numirea în această postură a unei persoane afiliate lui. În caz de refuz, vicedirectorul a ameninţat persoana cu pornirea unor cauze penale pe faptul comercializării certificatelor fitosanitare.

Vicedirectorul ANSA a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă 7 la 15 ani de închisoare cu amendă de până la 500 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Abdul

24:67 07.12.2017

Da oare el e singur in asemenea still de munca

Ответить