Vicepretorul sectorului Buiucani, Vasile Mistreanu, a fost condamnat la amendă de 60 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 3 ani. Funcționarul și-a primit pedeapsa într-un dosar de corupție, după ce a cerut de la un agent economic 20 mii de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

Potrivit procurorilor, vicepretorul a primit banii pentru a influența persoane publice din cadrul Preturii Buiucani ca acestea să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public.

Agentul economic i-a achitat vicepretorului jumătate din suma cerută, iar ulterior a refuzat să îi ofere a doua parte din bani. Ca răspuns, funcționarul l-a ameninţat că îi va crea probleme și a dat indicații să fie demolat gardul de metal.

Inculpatul nu își recunoaște vina. Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Anterior, CrimeMoldova a realizat o investigație în care a fost prezentată casa vicepretorului de la Buiucani. Locuința se află în orășelul Vadul lui Vodă, are două nivele și o suprafaţă de aproape o sută de metri pătraţi. Imobilul se află la distanţa de circa 200 de metri de la râul Nistru. De asemenea, funcționarul deține câteva apartamente în capitală.Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii