Viorel Moșneaga pleacă din funcția de director al Agenției Achiziții Publice (AAP). ZdG scrie, că această informație a fost confirmată de către Ghenadie Grib, directorul adjunct al AAP.

"Este vorba despre o cerere de transfer la o altă instituţie. În scurt timp urmează să se decidă la care", a spus Viorel Moșneaga adjunctului său.

Amintim, că Viorel Moșneaga a devenit director AAP în aprilie 2015. Anterior acesta a mai acti­vat în dome­niul achizițiilor, la Direcția finanțele economiei naționale, cheltuieli capitale și achiziții publice din cadrul Ministerului Finanțelor (MF).

În ianuarie 2016, Viorel Moșneaga a ajuns în vizorul CNA, după publicarea unei investigații realizate de Ziarul de Gardă și Centrul de Investigații Jurnalistice. Potrivit investigației, compania Aldos Grup SRL, asociată familiei lui Moșneaga (sora-fondator) ar fi câștigat licitații cu autorități publice în valoare de 35 mln lei. Chiar dacă câțiva operatori economici care au participat la aceleași licitații au contestat deciziile Agenției, pretențiile au fost respinse. De asemenea, investigația a scos la iveală și faptul că partenerii de afaceri ai familiei Moșneaga au obținut contracte importante în cadrul licitațiilor publice.

Atunci, șeful de la achiziții a declarat, că nu cunoaște detalii despre firma Aldos Grup, care aparține familiei sale și a negat că ar fi influențat în vreun fel soluționarea contestațiilor depuse de firmele participante la licitații împreună cu Aldos Grup. 

După desfășurarea investigațiilor preliminare în privința lui Moșneaga, în urma autosesizării în baza unei anchete jurnalistice, Centrul Național Anticorupție a decis că nu demarează urmărire penală în privința lui Viorel Moșneaga, pentru că nu ar fi găsit suficiente motive pentru pornirea unei cauze penale.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii