După ce avocatul Igor Popa anunțase anterior că apărarea lui Vlad Filat are 14 persoane care urmează să depună mărturie în dosarul, în care este implicat Vlad Filat, ieri s-a adeverit că nici unul dintre ei nu s-a prezentant în instanță să depună declarații. Despre cine sunt cei 14 martori citiți în articolele Crime Moldova "Lista martorilor lui Vlad Filat. Miniștrii, pe care mizează Vlad Filat că îl vor apăra la judecătorie" și "Lista martorilor lui Vlad Filat. Șefi, consilieri și vice-miniștri".

Procurorii afirmă că avocații tergiversează procesul intenţionat. Adriana Bețișor susține că are îndoili asupra mărturiilor pe care se bazează fostul premier.

"Astăzi am asistat la o şedinţă de judecată în care noi suntem în acelaşi repertoriu. După cum cunoaşteţi, a fost admisă o listă de 14 martori ai apărării care urmează să fie aduşi în cadrul şedinţei de către apărători. Fără dovezi, aceştia au demonstrat că sunt de fapt în imposibilitate de a aduce aceşti martori. Mai mult, azi au venit cu o cerere către judecători şi au cerut ca o parte din ei să fie aduşi silit, ceea ce pentru mine este foarte ciudat. Cum poţi să aduci silit un martor să facă declaraţii în favoarea ta în sala de judecată?...Nu este nicio probă care să combată versiunea și ceea ce am probat noi până la această etapă, inclusiv declarațiile martorilor acuzării, probele, înscrisurile, tot ceea ce am documentat noi și am pus pe masa judecătorilor”, a conchis Bețișor.

De cealaltă parte, avocatul lui Vlad Filat a confirmat declarațiile procurorului menționând că a cerut prin cerere ca martorii să fie aduși în mod silit și urmează ca la următoarea ședință judecătorii să se pronunțe asupra deciziei de a fi aduși sau nu.

"Cu părere de rău, nu s-a prezentat niciun martor al apărării. Trebuie să înțelegem că legea stabilește că atunci când unul din martori urmează să se prezinte în instanță, atunci el trebuie să anunțe despre faptul că poate veni la ședință sau nu", a spus avocatul Igor Popa.

În lipsa martorilor, ședința de ieri a fost din nou amânată. Acest lucru se întâmplă deja de câteva săptămâni.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie, iar, ulterior, a fost arestat. La sfârșitul lunii decembrie, o parte din dosarul pornit pe numele fostului premier a fost transmis în judecată, iar la începutul lunii ianuarie pe numele lui a fost emis un nou mandat pentru 90 de zile.

Fostul premier este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. Potrivit omului de afaceri Ilan Şor, politicianul a luat mită de la el în sumă de până la 250 de milioane de dolari.

Dacă i se va demonstra vinovăţia, Vlad Filat riscă până la 15 ani de închisoare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii