Prietenii celor doi tineri de 19 și respectiv 28 de ani uciși duminica trecută lângă localitatea Nihoreni acuză conducerea Inspectoratului de Poliție Râșcani de inacțiune și pe șeful Direcției urmărire penală de mușamalizare a cazului.

Potrivit apropiaților celor doi tineri, polițiștii din Râșcani nu au reacționat la nici un semnal de alarmă și la nici o inițiativă a acestora pentru căutarea celor dispăruți încă duminica trecută.

„Noi marți eram deja 30 de persoane, apoi și mai mulți. Nu am dormit deloc. Am fost la Râșcani. Investigații am făcut doar noi, nimeni nu a întreprins nicio măsură, nici duminică, nici luni, nici marți. Miercuri abia ne-au dat un anchetator din Bălți”, spun bărbații.

Potrivit acestora ei au prezentat înregistrări video de pe camerele de supraveghere prin care au demonstrat oamenilor legii că mașina victimelor a trecut pe traseul Bălți-Chișinău iar la volan nu se afla nici unul dintre cei doi, care în cele din urmă s-a constatat că erau deja uciși.

De vină se pare ar fi relația de rudenie dintre tatăl unuia dintre suspecți și șeful Direcției urmărire penală de la IP Râșcani. Serghei Golovatiuc, fost anchetator în același inspectorat de poliție ar fi cumătrul sau nașul șefului Direcției Urmărire penală. Fiul lui Golovatiuc, Denis ar fi principalul suspect după cum spun prietenii victimelor. Aceștia susțin că Denis Golovatiuc a fost rugat timp de jumătate de oră să coboare din mașină atunci când a fost adus la Poliție pentru a face declarații. Mai mult decât atât, Golovatiuc jr.  ar fi deja condamnat suspendare pentru că ar fi atentat la viața unui polițist, iar tatăl său fost candidat la funcția de primar de Râșcani din partea PCRM s-ar fi comportat grosolan în fața polițiștilor.

În urma acestor mărturii, prin ordinul șefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, patru angajaţi cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rîşcani au fost suspendaţi din funcţie pentru inacțiunile acestora în procesul de investigație a infracțiunii de omor.
 
Astfel, şeful IP Rîşcani, şeful- adjunct al IP Rîşcani, şeful Secţiei investigaţii infracţiuni şi şeful Serviciului poliţiei criminale al IP Rîşcani, au fost suspentaţi din funcţie pentru evitarea unei eventuale influiențe asupra bunei desfășurări a anchetei de serviciu,  inițiată în privința acestora.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii