O nouă tentativă de contrabandă cu produse de tutun a fost contracarată. Angajații Secției echipe mobile ”Nord” și Direcției securitate internă au reținut o captură de 100000 de țigarete, destinate comercializării în spațiul comunitar, preconizându-se un profit de circa 15 000 euro.

Produse reținute erau transportate un cetățean al României, în vârstă de 43 de ani. Autovehiculul condus de acesta a fost supus verificării, fiind implicat și patrupedul Serviciului Vamal, Mark, care a semnalat prezența produselor de tutungerie în mai multe ascunzișuri improvizate. În urma dezasamblării acestora, inspectorii vamali au depistat 98 000 țigarete, de diverse mărci.

Cazul a fost înregistrat pe 23 iulie, în postul vamal Lipcani, urmare a verificării unor informații operative privind activitatea de contrabandă desfășurată de către un grup de cetățeni români. 

Cercetările pe marginea acestui caz continuă, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă. Suspecții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.

Și inspectorii postului vamal Cahul au depistat 4.140 de țigarete nedeclarate. Produsele de tutungerie erau disimulate în roata de rezervă, filtrul de aer și torpedoul unui autoturism, condus de către o cetățeană a României, în vârstă de 27 de ani.

Țigaretele depistate au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienta urmează să achite o amendă de 3 000 lei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii