Reţinuţi pentru proxenetism și trafic de copii. Un bărbat și o femeie, membri ai unui grup criminal, cu vârsta de 22 și 30 de ani, domiciliaţi în Chişinău au fost arestați pentru 30 de zile. Potrivit oamenilor legii, suspecții recrutau tinere cu vârste cuprinse între 16-24 de ani, prin intermediul reţelelor de socializare.

Proxeneții închiriau mai multe apartamente în municipiul Chişinău, le amenajau cu camere web şi tehnică computerizată, după care organizau prestarea serviciilor sexuale virtuale, contra plată, în regim on-line, cu derularea prin intermediul camerelor web şi a chat-urilor.
Până în prezent, au fost identificate 13 tinere dintre care 4 minore, domiciliate pe teritoriul Republicii Moldova, care pe parcursul acestui an au fost determinate să lucreze în calitate de modele de video-chat erotic.

Pentru aceste servicii, clienţii virtuali transferau sume de bani pe contul membrilor grupului, iar ulterior banii erau extraşi în numerar la diferite bancomate şi bănci din Moldova. Pentru serviciile prestate, tinerele primeau numai 30 % din sumă, iar 70 la sută le revenea membrilor grupului. 

Traficanții au fost reținuți în flagrant de către angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Procuratura Generală.

În cadrul percheziţiilor efectuate în apartamentele închiriate, poliţiştii au ridicat tehnică computerizată, utilizată de către suspecţi, carduri bancare şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de  ”Traficul de copii” și „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 15 la 20 de ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii