Inspectoratul General de Poliție a anunțat despre destructurarea unei grupări specializate în realizarea banilor falși.

Intervenția rapidă a polițiștilor a împiedicat punerea în circulație a bancnotelor false pe teritoriul Republicii Moldova. Gruparea infracțională a fost documentată timp de 9 luni, iar pentru a identifica toți membrii, în grupare a fost infiltrat un ofițer sub acoperire.

În perioada anului 2015, ofițerul sub acoperire a achiziționat o sumă de bani falși de la unul din membrii grupului, iar în martie curent, acesta a mai achiziționată suma de 10 000 euro falși.  Banii erau realizați la echivalentul de 30 %, față de banii veridici. Poliția a stabilit că bancnotele false erau introduse în Moldova,  din Uniunea Europeană.

La 22 martie, curent, un membru al grupului infracțional a fost reținut, într-o parcare din Chișinău, în timp ce transmitea ofițerului sub acoperire 20 000 euro falși, în bancnotei de 50 euro fiecare. Concomitent,  au fost reținuți alți 2 membri implicați în punerea în circulație a banilor falși.

La domiciliile suspecților au fost efectuate  percheziții, în urma cărora au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 43 000 lei MD și 240 euro,  proveniți din achizițiile anterioare și marijuana.

În cele din urmă, cele 3 persoane deconspirate au fost arestate pentru 30 de zile. Aceștia au 3 vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani și sunt domiciliați în Chișinău.  

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.236 al 2 Cod Penal al RM - „Fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false” . Pentru infracțiunea comisă, cele 3 persoane riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani.

Poliția continuă investigarea cazului în scopul identificării tuturor membrilor grupării şi tragerii acestora la răspundere.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

ThomasWhele

24:67 17.06.2018

Здравствуйте! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?:
http://mybioplanet.ru/news/2928-za-9-mes-v-yarenergo-pohischeno-14-mln-kvtch.html За 9 мес в Ярэнерго похищено 14 млн кВтч
http://mybioplanet.ru/news/127-belorussiya-otpuskaet-kurs-nacionalnoy-valyuty.html
http://mybioplanet.ru/news/18162-putin-zabrosil-shaybu-v-hokkeynom-matche.html
Ещё много интересного по теме нашел тут: песня про донбасс слушать http://mybioplanet.ru/

Ответить

TwilaCrish

24:67 13.12.2017

Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil 3.0":
captcha solution of Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
and more than 8400 another categories of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can connect XEvil 3.0 to all most popular SEO/SMM programms: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other programms.

Interested? There are a lot of demo videos about XEvil in YouTube.
See you later!

P.S. XEvil 4.0. solve Google ReCaptcha2 too !

Ответить