Inspectoratul General de Poliție a anunțat despre inițierea urmăririi penale în privința a 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, domiciliaţi în capitală, suspectați de fabricarea și comercializarea amfetaminei pe întreg teritoriul țării.  Doi dintre aceștia au fost reținuți în Chișinău în timp ce consumau stupefiante.

Angajații  IP Dubăsari, au stabilit că tinerii fabricau clandestin amfetamina la domiciliul unuia dintre ei, având cunoștințe în domeniul chimiei. Materia primă pentru fabricarea amfetaminei era adusă din Transnistria, iar alte componente necesare erau cumpărate din farmaciile din țară.

Amfetamina era comercializată de către suspecți la prețul de 350 de lei per gram.

Unul dintre suspecți a fost prins în s. Ustia, într-un automobilul de model BMW, în care  a fost depistat un pachet de țigări, în interiorul căruia se aflau circa 10 grame de amfetamină.

Ulterior, suspectul  a acceptat să colaboreze cu organul de investigație, iar la 22 martie, în Chișinău a fost reținut al doilea suspect – membru al grupării, în timp ce intenționa să consume droguri. Și automobilul acestuia a fost verificat, iar polițiștii au  depistat o cantitate de amfetamină pregătită pentru utilizare și o folie de staniol în interiorul căreia se aflau substanțe narcotice.


În aceeași zi, a fost reținut și liderul grupului. Asupra lui și în interiorul spălătoriei auto,  care-i aparține, au fost depistați  4 000 de lei proveniți din comercializarea drogurilor. De asemenea, asupra liderului grupării a mai fost depistată o armă de model „Mauser”, deținută ilegal, precum și suporturi din staniol și plastic, pe care au fost identificate evidente urme de droguri.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de până la 15 ani.

Toate bunurile au fost ridicate, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii