Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani, Andrei Grîu, împreună cu şeful Poliţiei Criminale din aceeași instituție vor fi arestați pentru 30 de zile. Aceștea sunt bănuiți că nu ar fi întreprins măsurile necesare pentru investigarea operativă a omorului celor doi tineri din Nihoreni, raionul Râşcani, produs la 19 iunie curent. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Buiucani.

Totodată, la Judecătorie au venit rudele și prietenii celor doi tineri morți și au cerut ca oamenii legii să fie pedepsiți. 

00.jpgsursa: protv.md

Pe de altă parte, avocatu lui Grîu, Alexandru Raciula, a declarat că nu este de acord cu decizia și o va contesta la Curtea de Apel Chișinău.

„Noi am pledat pentru respingerea demersului procurorului. Clientul meu pledează nevinovat pe acest caz. Vom înainta o contestație în următoarele trei zile”, a precizat avocatul pentru realitatea.md.

Cei doi oameni ai legii riscă amendă până la 40 de mii de lei, sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 5 la 10 ani.

Precizăm că Procuratura Anticorupţie s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presă, după ce prietenii celor două victime au afirmat că angajaţii Inspectoratului de Poliţie Râşcani ar vrea să mușamalizeze cazul. 

După declarațiile făcute publice, patru angajaţi din cadrul Inspectoratului de Poliție Râşcani au fost suspendaţi pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General de Poliţie.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii