Serviciul de presă al DIP informează despre noi tentative de transmitere a obiectelor interzise, persoanelor aflate în detenție. Cei de la libertate nu renunţă la ideile ingenioase chiar cu riscul de a ajunge și ei după gratii.
 
În context, sîmbătă, 20 august 2016, în jurul orei 14:00, angajaţii Serviciului regim şi supraveghere din cadrul Penitenciarului nr.9-Pruncul, au înregistrat un caz de contracarare a obiectelor interzise în instituția de detenție. La punctul de trecere şi control al instituţiie de detenţie, s-a prezentat o femeie în vîrstă de 28 de ani, care urma să aibă o întrevedere de scurtă durată cu un deţinut în vîrstă de 41 de ani, condamnat la 11 ani privațiune de libertate. În rezultatul percheziţiei corporale, oamenii legii au depistat în buzunarul genții personale 160 de bancnote cu nominalul 200 MDL, în sumă totală de 32000 lei MD.
  
Totodată, în aceeaşi dimineaţă, la punctul de trecere şi control al Penitenciarului nr.7-Rusca s-a prezentat o femeie, care urma să aibă o întrevedere cu o deţinută în vîrstă de 37 de ani. În urma verificărilor de rigoare, oamenii legii au depistat în lucrurile personale ale acesteia, 2 sticle de „bere”, 2 încărcătoare pentru telefon mobil şi un parfum.
 
Și acest weekend nu a trecut fără percheziții în instituțiile de detenție din țară.

În Penitenciarele nr.3-Leova, nr.4-Cricova, nr.9 și nr.16-Pruncul, nr.11-Bălți și nr.13-Chișinău, au fost efectuate verificări în celulele persoanelor private de libertate. Oamenii legii au ridicat din diverse ascunzişuri improvizate: 2,5 litri de „bere”, 1,5 litri de „vin” şi 255 litri de băutură alcoolică „bragă”, un reşou electric confecţionat artizanal şi două telefoane mobile. Totodată, angajaţii Penitenciarului nr.18 din Brăneşti şi ai Direcţiei Securitate şi Investigaţii Operative a DIP în comun cu angajaţii Inspectoratului de Poliţie Botanica în urma percheziţiei au depistat la locul de trai a doi deţinuţi două telefoane mobile.
 
Toate materialele acumulate pe aceste cazuri, au fost predate Inspectoratelor de Poliţie din raza de dislocare a penitenciarelor, pentru investigare şi adoptare a deciziilor conform legislaţiei în vigoare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii