Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a anunțat printr-un comunicat că a identificat şi reţinut un cetăţean străin, afiliat doctrinelor fundamentaliste promovate de organizaţiile teroriste internaţionale.

Bărbatul reținut este cetăţean al Siriei și a fost monitorizat de către ofiţerii SIS pe parcursul a 6 luni. Informaţiile acumulate de SIS au confirmat legăturile sirianului cu organizații teroriste precum „DAESH” şi „HEZBOLLAH”, inclusiv şi relaţia sa cu membri externi, aflaţi în zone de influenţă ale organizaţiilor teroriste internaţionale.

În prezent, organele de drept, desfăşoară măsuri speciale de investigaţie pentru a afla circumstanțele intrării sirianului pe teritoriul Moldovei și motivul aflării acestuia în Moldova.

Ținând cont de potențiale riscuri cu caracter terorist, generate de prezenţa străinului pe teritoriul Republicii Moldova, acesta a fost declarat persoană indezirabil, fiind obligat să părăsească țara, în conformitate cu procedurile şi standardele internaţionale, urmare a acţiunilor comune ale ofiţerilor SIS şi ai Biroului Migraţie şi Azil al MAI.
sis.md

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii