Jude­că­to­ria Orhei a amâ­nat din nou pro­nu­nța­rea sen­tințe în dosa­rul pri­vind omo­rul lui Ale­xei Veretco, în care depu­ta­tul demo­crat Con­stan­tin Țuțu este învinuit de huliganism. De aceasta dată judecătorii au motivat prin faptul că unul dintre inculpați s-ar fi intoxicat, chiar dacă nu a fost prezentat niciun certificat care ar demonstra acest fapt.  . Imediat după amânarea sentinței, Țuțu a plecat grabit fiind huiduit de mama tânărului ucis în altercația de acum 4 ani.

Pe de altă parte, avocatul familiei Veretco, Roman Zadoinov, suține că sentința ar fi putut fi pronunțată și în lipsa inculpatului bolnav, asta pentru că toți au fost deja audiați, iar probele au fost deja examinate. Zadoinov a menționat că sunt deja „peste 50 de ședințe de judecată pe acest caz”.

Amintim că în apri­lie 2012, la Orhei au avut loc un schimb de focuri. În rezultat, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alta a fost internată în stare gravă la spital, după ce a fost snopită în bătaie. Persoana ucisă este Alexei Veretco, un presupus fost lider criminal. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor intenţionat, iar luptătorul de kickboxing  Constantin Ţuţu este printre suspecţi. 

Atunci Ţuţu, care a fost ală­turi de un grup for­mat din peste 12 per­soane, a fugit de la faţa locu­lui împre­ună cu ami­cii săi, Ion Corco­del, Vasile Cojo­caru, Oleg Pru­teanu, Radu Andri­ţco, Dumi­tru Colo­mei­ciuc şi Ale­xan­dru Oni­ş­ciuc, oame­nii legii obţinând pe numele fie­că­ruia din­tre ei man­date de arest. Dacă ulti­mii trei nu au fost găsiţi nici până astăzi, spor­ti­vul Con­stan­tin Ţuţu a deve­nit între timp depu­tat în Parlament, din partea Partidului Democrat și a aparut în investigații jurnalistice (articolul Crime Moldova „Politică in stil K-1“).

Țuțu sentința в 12.01.27.pngzdg.md (mama lui Alexei Veretco)

În mai 2012, magis­tra­ţii Jude­că­to­riei Cen­tru i-au schim­bat măsura de arest, Ţuţu fiind tri­mis ini­ţial în arest la domi­ci­liu, iar ulte­rior lăsat în liber­tate, sub con­trol judi­ciar. Ini­ţial, pro­cu­ro­rii i-au învi­nuit pe toţi cei impli­caţi în acel schimb de focuri de par­ti­ci­pare la omor. Ziarul de Gardă scrie că în scurt timp însă, pro­cu­ro­rul secţiei exer­ci­tare a urmă­ri­rii penale din cadrul Pro­cu­ra­tu­rii Gene­rale, Denis Rotaru, deci­de că Con­stan­tin Ţuţu să fie acu­zat doar de huli­ga­nism. Această decizie a fost luată de procuror,  după ce amicul lui Țuțu, Ion Corco­del, a admis că el ar fi fost cel care l-a împușcat pe Ale­xei Veretco. Dosa­rul este exa­mi­nat la Jude­că­to­ria Orhei, iar prima şedinţă de jude­cată a avut loc în luna mar­tie 2013. De atunci a fost amânată de mai multe ori, chiar dacă dosa­rul a ajuns la final. 

Pro­cu­ro­rul Denis Rotaru a cerut ca jude­că­to­rii să-l con­damne în acest dosar pe Țuțu la trei ani de închi­soare cu sus­pen­da­rea exe­cu­tă­rii pedep­sei. Ion Corco­del, cel care și-a recu­nos­cut vina riscă 7 ani de închi­soare cu exe­cu­tare.

Totodată fiind deputat în Parlament, în cazul in care va fi condamnat la inchisoare, Țuțu va ajunge după gratii doar dacă va rămâne fără imunitate parlamentară. 

Sentința urma sa fie pronunțată înca la  sfârșitul lunii martie, atunci însă magistrații au anunțat că nu au reușit să studieze toate materialele pe acest dosar.

De data aceasta, sen­tin­ța a fost amânată pentru 13 mai 2016.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii