O grupare infracțională, specializată în contrabandă cu produse de tutungerie, a fost destructurată. În urma investigațiilor, a fost stabilit un grup de persoane, din Transnistria, bănuite de transportarea, depozitarea și transmiterea produselor de tutungerie prin contrabandă în România.

Persoanele implicate aveau roluri bine determinate. Țigările marca „Ashima” erau preluate de la un depozit amplasat în orașul Camenca, Transnistria, după care transportate peste râul Nistru, în regiunea satului Sănătăuca, raionul Florești. Ulterior, produsele de tutungerie erau preluate de către alte persoane pentru a le transporta prin contrabandă în România, pe segmentul „verde” al frontierei de stat.

border.gov.md 1
border.gov.md

La data de 10 decembrie, au fost efectuate percheziții la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în satul Cunicea, raionul Florești, unde au fost depistate și ridicate 35 de cutii de țigării marca „Ashima”, în total 17.490 pachete de țigări care se aflau depozitate în garajul adiacent casei de locuit și 17 cutii goale de sub țigări de aceeași marcă, fiind ascunse în podul casei.

border.gov.md 2
border.gov.md

În prezent, se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru documentarea tuturor participanților la comiterea infracțiunii.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii