Un tânăr de 17 ani, originar din raionul Hîncești, este suspectat că ar fi șantajat și amenințat cu moartea o persoană, de la care a cerut fără niciun motiv 4 000 de dolari, comunică deschide.md.

O plângere în acest sens a fost făcută de către un bărbat de 39 de ani, originar din Olanda, care, se află de opt ani pe teritoriul RM, ca investitor străin în domeniul afacerilor. Acesta le-a comunicat polițiștilor că o persoană l-ar fi șantajat și constrâns să remită o anumită sumă de bani, pentru ca să nu fie omorât.  

Investigațiile realizate de oamenii legii au arătat că persoana care șantaja victima este și organizatorul omorului la comandă. Tânărul, împreună cu alți suspecți,  prin intermediul telefoanelor mobile, mai multor cartele SIM și aplicației WhatsApp, expediau victimei mesaje prin care pretindeau suma de bani, ca să nu execute presupusul omor la comandă.
 
Pentru a primi banii ceruți, suspecții au creat și un cont în cadrul unui sistem de plăți electronice prin care transferau banii, care ulterior urmau a fi reexpediați  pe un cont al altui sistem de plăți. Polițiștii au stabilit că pe contul organizatorului acțiunii infracționale, victima a depus  500 de dolari. Ulterior, urmau a fi depuși încă 3 500 dolari, bani ceruți pentru lichidarea comandatorului, care era de fapt și organizatorul grupului.

La 29 iulie curent, polițiștii au reușit să stabilească mai multe persoane implicate în comiterea infracțiunii, iar  organizatorul a fost  reținut în flagrant delict în momentul creării altor conturi în cadrul diferitor sisteme de plăți electronice,  pentru a camufla itinerarului de transfer a mijloacelor bănești. 

În prezent, tânărul este cercetat în libertate. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 11 la 13 ani, pentru șantaj.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii