O grupare criminală specializată în însușirea a mijloacelor bănești de la persoane fizice în proporții deosebit de mari a fost destructurată de oamenii legii. În perioada octombrie - decembrie 2015, membrii grupării criminale prin intermediul unei reţele de socializare au abuzat de încrederea mai mult femei şi au dobândit ilicit suma de 95  de mii de euro.

În urma investigațiilor efectuate de Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național au fost identificaţi cinci membri ai grupării criminale cu vârste cuprinse între 30-40 de ani. Unul dintre indivizi s-a dovedit a fi un deținut al penitenciarului nr.17 din Rezina. Totodată, alt membru al grupării criminale, care avea rolul de preluare a mijloacelor bănești a fost reținut și plasat în izolatorul de detenție preventivă.

Ofițerii de investigații au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile bănuiților din municipiul Chișinău, de unde au ridicat 11 mii de euro, 6 calculatoare, 12 telefoane mobile, cartele SIM precum și trei contracte de depozit în sume de peste 700 de mii de lei, 30 de mii de euro, dar și o unitate de transport de model Mercedes.

Totodată, în cadrul percheziției efectuate la Penitenciarul nr.17-Rezina, au fost ridicate mai multe lucruri interzise, precum 25 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de flash USB, 1 modem 3G de model, 3 pliculețe din hârtie albă care conțineau praf de culoare albă cu miros specific precum și alte obiecte interzise.

Persoanele reținute riscă să-şi petreacă următorii 15 ani după gratii.  

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii