O fostă angajată a unei bănci comerciale din Drochia a fost condamnată la închisoare pentru însuşirea ilegală a peste 2 milioane de lei de pe conturile clienţilor băncii în care activa. Pentru aceată infracţiune, femeia îşi va petrece următorii 5 ani după gratii.

Potrivit Procuraturii, în perioada anilor 2010 – 2015, specialistul superior în deservirea conturi a unei bănci comerciale, a eliberat de pe conturile a 17 deponenţi bani în sumă de peste 2 milioane lei, pe care ulterior şi i-a însuşit. 

Pentru a fura banii, aceasta a emis ordine de eliberare a valutei, în lipsa titularilor conturilor, banii ajungeau pe conturile gestionate de ea. Ulterior, femeia ştergea transferurile din sistemul informaţional al băncii pentru a nu figura în evidenţa contabilă.

În urma controlului efectuat de banca centrală, au fost depistate ilegalităţile angajatei, în anul 2015 aceasta fiind eliberată din funcţie.

Pentru delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari, femeia a fost condamnată la 5 ani şi 4 luni închisoare în închisoare de tip închis. Prin aceeaşi sentinţă, s-a dispus încasarea de la inculpată în folosul băncii a prejudiciului material cauzat prin infracţiune.
Sentinţa este cu drept de atac.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii