Un grup de persoane care timp de un an de zile a șantajat, intimidat și amenințat cu moartea un tânăr de 26 de ani, a fost deconspirat de poliție. Victima era șantajată pe motiv că a divulgat organelor de drept activități criminale ale suspectului. Poliția l-a reținut pe organizatorul grupului, un bărbat de 46 de ani, alias „Senea”, adept al organizației „Makena”.

Reținerea a avut loc în urma unei plângeri depuse de un locuitor al  mun. Chișinău,  în vârstă de 26 de ani, care a declarat  că timp de un an el și familia sa sunt șantajați și amenințați cu moartea de un grup de persoane necunoscute.

Bărbatul a povestit polițiștilor că la 10 aprilie curent, în timp ce se afla la o staţie de troleibuze din Chișinău, a fost urcat cu forţa de către 4 persoane necunoscute într-un automobil de model „Opel Astra”, cu numere de înmatriculare lituaniene, după care a fost maltratat şi ameninţat cu moartea  dacă nu le va transmite 250 000 lei.

Victima era contactată de aceleași persoane în repetate rânduri, fiind ameninţată cu moartea și cu răfuială fizică a rudelor apropiate, dacă nu v-a transmite suma solicitată.

La 8 septembrie,  organizatorul grupului, alias „Senea”, a contactat telefonic victima solicitându-i transmiterea banilor, în caz contrar vor surveni urmări grave. Astfel, ofițerii de investigații, în comun cu angajaţii BPDS Fulger și DGUP a IGP au organizat operațiunea de reținere a suspectului, în flagrant delict, în timp ce primea suma de 5000 de lei de la victimă.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, s-a stabilit că suspectul, alias „Senea” este adept al organizaţiei criminale „Makena”, anterior condamnat pentru fabricarea sau punerea în circulație a  semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false, iar la moment figurează într-un dosar pe cauză penală pentru tentativă de omor.

În acest caz, organizatorul grupului infracțional a fost reţinut pentru 72 ore. Dacă i se v-a dovedi vinovăția, acesta riscă închisoare de la 13 la 15 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii