Un bărbat de 38 de ani, domiciliat în orașul Leova, alias ,,Maharadze", membru activ al grupului criminal ”Makena”, care anterior a fost condamnat pentru furturi în proporții deosebit mari a fost reţinut pentru 30 de zile. Acesta este suspectat că expedia droguri în penitenciarul din Leova, cu scopul de a le vinde deţinuţilor. 
 
Oamenii legii au stabilit că suspectul împreună cu un condamnat de 30 de ani, alias ,,Rîțari", care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.3 din orașul Leova vindeau narcotice deţinuţilor. Ultimul care este condamnat pentru furturi în proporții deosebit de mari, considerat supraveghetor al penitenciarului, fiind membru activ al grupării criminale Makena, procura de la ,,Maharadze" substanţele interzise şi ulterior le comercializa. 
 
La 23 iunie, curent, poliția a efectuat percheziții la domiciliul suspectului, alias ,,Maharadze",  unde au depistat un pistol cu gaze, pastile extasy care urmau să ajungă în penitenciar,  6 fiole cu diazepam şi un cartuș de calibrul 7,62.
 
Concomitent, în comun cu angajații penitenciarului au fost efectuate percheziții la locul de detenție al suspectului alias ,,Rîțari", unde au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înscrisuri și ciorne cu evidența banilor provenite din activități criminale.
 
Conform legislației în vigoare persoanele culpabile  de ”Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii