Patru membri ai unui grup infracțional cu vârstele cuprinse între 22 și  30 de ani,  locuitori ai  mun. Chișinău au fost reținuți, fiind suspectați de comercializarea substanțelor narcotice și psihotrope. Liderul grupului de 26 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, ceilalți fiind cercetați în stare de libertate. Toți membrii reținuți erau și consumatori de droguri.
 
Reținerea a fost făcută de către angajații Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în colaborare cu Procuratura Ciocana, într-un garaj din sectorul Ciocana, închiriat de către suspecți ca loc pentru separarea drogurilor în cantități mai mici și ulterioara realizare a acestora. De asemenea,  garajul  era utilizat și pentru consumul drogurilor, în interior fiind depistat un aparat confecționat artizanal pentru consumul substanțelor narcotice prin inhalare.
 
La fel, ofițerii de investigații au stabilit că bărbații comercializau substanțe narcotice de tip marijuană și metamfetamină, care erau aduse de către liderul grupării din regiunea Odessa, Ucraina, iar pentru transportarea acesteia utiliza automobilul său personal. Metamfetamina era comercializată în cluburile de noapte din capitală.
 
În cadrul perchezițiilor efectuate în respectivul garaj, au fost depistate și ridicate aproximativ 110 grame de metamfetamină, aproximativ 10 grame de marijuana și două cîntare electronice la scară mică. Un gram de metamfetamină era realizat de către suspecți grupului cu 500 lei, astfel,  valoarea totală a drogurilor depistate constituie aproximativ 60 000 de lei.
 
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM.

Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii