Trei tineri din Chișinău, cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani, au fost reținuți de oamenii legii. Aceștea sunt bănuiți că au creat o grupare criminală specializată în proxenetism. Din grupare făceau parte două femei și un bărbat, care dirija ”afacerea” de după gratii.

Potrivit, Inspectoratul Național de Investigații,  pe parcursul anilor 2015-2016, bănuiții au creat o rețea de proxenetism, prin care erau recrutate tinere, care prestau online servicii sexuale. Până în prezent, poliția a identificat patru tinere de 25 de ani, care lucrau în calitate de ”modele de video-chat”.

Suspecții făceau cunoștință cu potențialele modele prin intermediul rețelelor de socializare, ca ulterior să le convingă să lucreze în calitate de model de video-chat. 

Fiecare model era înregistrat în studioul virtual amenajat într-un apartament din municipiul Chișinău și gestionat de către unul dintre membrii grupării, iar cei care beneficiau de aceste servicii achitau banii pe carduri bancare. 

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la studiourile amenajate de către membrii grupării, a fost ridicată tehnică de calcul în set, un notebook, dotate cu echipament tehnic special pentru transmiterea imaginilor on-line, două telefoane mobile, suporturi electronice de informații,  carduri bancare, acte de identitate a modelelor, dar și obiecte erotice.

Conform legislației persoanele vinovate de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii