Administratorul unei întreprinderi specializată în domeniul jocurilor de noroc, cu sediul în or. Hîncești, este cercetat de oamenii legii pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător și evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor, forțele de ordine au stabilit faptul că administratorul, un bărbat de 40 de ani, nu declara banii acumulați de la sălile cu jocuri de noroc care activează de circa 3 ani, în or. Hîncești, Cimișlia și Cărpineni.

Totodată, în cadrul măsurilor, s-a constatat că la indicaţia directorului, specialiștii IT intervin în sistemele operaţionale şi în programele aparatelor de joc pentru a modifica procentul de câştig în folosul întreprinderii, precum şi modificarea datelor privind încasările reale. Totodată, în rezultatul verificării seriilor și numerelor aparatelor de joc s-a stabilit că acestea nu corespund cerinţelor prevăzute de Legea nr. 285 ”Cu privire la jocurile de noroc”, prin urmare sunt semne vădite de modificare a numerelor de serii şi anul fabricării a aparatelor de joc şi prin intermediul întreprinderilor delicvente au fost întocmite documente contabile fictive pentru legalizarea provenienţei aparatelor de joc.

La fel, au fost depistate mijloace băneşti necontabilizate de o proveniență dubioasă, documente de evidență contabilă dublă atât pe hârtie cât și în format electronic, chitanțe la dispoziții de încasare, alte înscrisuri de ciornă privind încasările reale de la sălile cu aparate de joc, etc.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în baza art. 241 „Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător și 244 alin. 2 „Evaziunea fiscală a întreprinderilor a instituțiilor şi organizațiilor" Cod Penal al RM. Administratorul riscă amendă în mărime de la 40.000 la 100.000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Aparatele de jocuri la care au fost depistate nereguli au fost sigilate. Cazul este cercetat în continuare de ofițerii de investigații.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii