Serviciul Vamal al Republicii Moldova comunică despre descoperirea la finele săptămânii trecute a mai multe loturi de bunuri nedeclarate, destinate comercializării ilegale pe piața autohtonă.

Primul caz a fost înregistrat la data de 08 septembrie, la postul vamal intern Chișinău 3 (Industrial), unde vameșii au descoperit 5962 de articole de feronerie pentru uși, în valoare de peste 600 000 lei, care nu au fost declarate organului vamal. Bunurile erau disimulate în compartimentul marfar al unui autocamion care venea din Federația Rusă.

Tot atunci, inspectorii vamali de la Sculeni au depistat opt telefoane mobile Apple iPhone 6S, care erau ascunse în trusa medicală, torpedoul și cotiera unui automobil condus de către un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 33 de ani.

Bunuri nedeclarate au fost depistate și pe aeroportul din Capitală, în cadrul scanării bagajelor de cală ale pasagerilor cursei Istanbul-Chișinău. Acționând în baza analizei de risc, vameșii au redirecționat bagajul unei conaționale pentru verificări suplimentare. În rezultatul controlului fizic, aceștia au descoperit 70 de articole vestimentare care aveau marcajele unor branduri renumite.

Cel de-al patrulea caz a fost semnalat la postul vamal Leușeni, unde un cetățean moldovean, în vârstă de 61 de ani, a încercat să introducă în țară, prin tăinuire de la controlul vamal, un lot de scule electrice, boxe auto, componente și accesorii IT.

În toate cazurile enumerate, bunurile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii