O grupare criminală specializată în fabricarea și punerea în circulaţiei a banilor falşi a fost prinși în flagrant de către oamenii legii. În cadrul reținerilor, poliţiştii au imobilizat trei indivizi, care aveau la ei zece mii de euro cu semne evidente de falsificare.

În ziua de 21 martie curent, la intersecţia străzilor Puşkin şi Columna, ofiţerii de investigare a fraudelor economice în comun cu echipa specială “Fulger” au imobilizat trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 31 ani şi 36 ani, originari din raionul Vulcăneşti. Bărbații, care activau la un birou de traduceri din municipiul Chișinău urmau să vândă bancnotele falsificate în valoare de zece mii de euro în schimbul la patru mii de euro veridici. 

La faţa locului bancnotele cu nominalul de 50 euro au fost sigilate şi expediate la Centrul tehnico-criminalistic pentru a fi supuse unor expertize speciale.

Mai mult ca atât, oamenii legii au găsit la domiciliul suspecților aparataj tehnic care ar fi fost utilizat la fabricarea bancnotelor false.

Documentarea celor trei bărbați a început după ce angajaţii unei banci comerciale au depistat o bancnotă cu nominalul de 50 euro falsă şi au anunțat poliţia.

Bănuiţii sunt cercetaţi penal în stare de arest pentru fabricarea și punerea în circulaţie a banilor falși. Ei riscă să stea după gratii de la 7 ani până la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii