Un angajat al Ministerului Afacerilor Interne a fost reţinut de CNA şi Procuratura Anticorupție, fiind bănuit de abuz de serviciu şi determinarea la prezentarea de declaraţii mincinoase.
 
Potrivit comunicatului CNA, bărbatul, având statut de inculpat în cadrul unei cauze penale, ar fi transmis părţii vătămate o remunerare financiară ilicită de 5 000 de dolari SUA şi l-ar fi constrâns prin ameninţări să facă declaraţii false care l-ar favoriza.
 
În rezultatul măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, angajatul MAI a fost reţinut în sala Judecătoriei sectorului Rîşcani al municipiului Chişinău, unde era examinată cauza în fond.
 
Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA. În privința acestuia urmează să fie decisă aplicarea măsurii preventive.
 
Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru abuz de serviciu şi determinarea la prezentarea de declaraţii mincinoase.
 
Dacă va fi găsit vinovat, angajatul MAI riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă de 40 000 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii