Arme și țigarete nedeclarate la câteva puncte de trecere din țară. 

Vameșii de la Sculeni au depistat ieri, 14 august, două arme pneumatice care nu au fost declarate organului vamal. Pe acest caz sunt documentați doi cetățeni ai Republicii Moldova, pasageri ai unui microbuz care venea din Cehia. O altă armă pneumatică și 150 de bile din plumb a fost descoperită într-un autocar de pe ruta Odessa– Chișinău, la postul vamal Hîrbovăț. Bunurile aparțineau unui conațional, în vârstă de 18 ani.

Conform procedurii, bunurile au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele urmează a fi atrase la răspundere în conformitate cu  legislația în vigoare.

Bunuri nedeclarate au fost descoperite și de către inspectorii vamali de la Leușeni, care au  confiscat ieri un lot de țigarete destinate comercializării ilicite în spațiul comunitar, preconizându-se un profit de peste 8 000 de euro.

Acționând în baza analizei de risc, vameșii au supus scanării un autovehicul condus de către un cetățean al Republicii Moldova, fiind depistate  41 000 de țigarete de diverse mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în podeaua dublă a autoturismului, fabricată artizanal, comunică Serviciul Vamal.

Țigaretele au fost reținute în vederea consfiscării, pe acest caz fiind pornit un proces contravențional care prevede aplicarea unei amenzi în cuantum de 3 000 de lei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii