O nouă metodă de a fura bani din bancomate a fost pusă în aplicare de cetățeni ai Republicii Moldova și Federației Ruse, la Moscova. Bărbații pompau gaz în bancomate şi le aruncau în aer, iar după aceasta, furau banii. Şase persoane, dintre care 4 cetățeni din Republica Moldova şi doi cetăţeni ruşi, au fost reţinuţi la sfârșitul săptămânii trecute de poliţiştii din Moscova, fiind bănuiţi de asociere la o grupare criminală.

Potrivit declarațiilor reprezentantului oficial al Ministerului de Interne de la Moscova, Irina Volk, cele 6 persoane au fost reţinute în timp ce încercau să fure banii dintr-un bancomat amplasat într-o alimentară de pe strada Domodedova, or. Moscova.

„Membrii grupării criminale și-au desfășurat activitatea ilegală pe parcursul unei perioade mai îndelungate şi în diferite regiuni ale Rusiei. La locul faptei au fost reţinute patru persoane originare din Republica Moldova şi doi cetăţeni ruşi, domiciliaţi în regiunea Moscovei. De la aceştia au fost ridicate echipamente specializate de pompare a gazului, instrumente de descarcerare şi 3 automobile”, a relatat Volk, citată de moldova.org

În urma unor informaţii operative, bărbaţii au fost reţinuţi în flagrant delict, în timp ce pompau gazul într-un bancomat, în care se aflau circa 2 mln de ruble.

Pe acest fapt a fost iniţiat urmărire penală, iar organele de drept ale Federației Ruse, încearcă să stabilească dacă aceeaşi grupare criminală a fost implicată într-un caz similar, care a avut loc pe 22 mai curent, în orașul Moscova. Atunci, la ora 01:00, 3 persoane necunoscute au forţat uşa de serviciu şi au pătruns într-un magazin, furând  banii dintr-un ATM, care se afla acolo. Înainte de aceasta, bancomatul a fost aruncat în aer.

moldova.org

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii