În seara zilei de, 25 august 2016, angajații Penitenciarului nr.7-Rusca au înregistrat un caz de contracarare a pătrunderii obiectelor interzise în detenție.
 
Astfel, în jurul orei 17:00, în scrisoarea expediată prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” a fost depistat un cercel de culoare aurie, expeditorul fiind chiar un deţinut din custodia Penitenciarului nr.6-Soroca, în vîrstă de 38 de ani, condamnat la 9 ani privaţiune de libertate. Răvașul era destinat unei deținute în vîrstă de 29 de ani, condamnată la 15 privațiune de libertate.
 
În aceeaşi zi, un grup mixt format din angajaţii Direcției regim și supraveghere a Departamentului Instituțiilor Penitenciare au efectuat percheziții inopinate în Penitenciarul nr.13-Chișinău.
 
În urma perchezițiilor efectuate în celulele persoanelor private de libertate din diferite ascunzișuri, au fost depistate 9 telefoane mobile și 8 litri de băutură alcoolică „basamac”.
 
Totodată, la 26 august 2016, în urma percheziţiilor efectuate la Penitenciarul nr.6-Soroca, angajaţii insituţiei de detenţie au depistat 2 telefoane mobile, 2 reşouri electrice confecţionate artizanal şi 6 lei MD.
Toate materialele întocmite au fost transmise Inspectoratelor de Poliţie din raza dislocării instituțiilor de detenție în scopul investigării cazurilor şi luării unor decizii conform legislaţiei, anunță serviciul de presă al DIP.
 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii