La Curtea de Apel Bălţi a avut loc o nouă şedinţă în dosarul ”Pădurea Domnească”. Potrivit Jurnal TV, au fost audiaţi patru martori din partea acuzării, printre care tatăl şi soţia lui Sorin Paciu, omul de afaceri care a fost omorât la vânătoarea ilegală din ”Pădurea Domnească”, dar şi un pădurar şi un fost şef de sector.

Depoziţiile lor s-au dovedit a fi diferite de cele din cadrul urmării penale. În faţa instanţei ei au declarat că susţin doar mărturiile date la Judecătoria Făleşti, întrucât la urmărirea penală ei ar fi fost obligaţi de reprezentanții Procuraturii Generale să mintă. Procuratura Generală nu a venit cu reacţii la acuzaţiile de mai sus.

Totuşi cazul „Pădurea Domnească”  e departe de final. Următoarea şedinţă de judecată a fost programată pentru 23 iunie. Atunci urmează să fie audiat ultimul martor al acuzării, dar şi primii martori din partea apărării.

Precizăm că, pe 23 decembrie 2012, Sorin Paciu, un tânăr de 34 de ani, a fost rănit mor­tal la o par­tidă de vână­toare la care au par­ti­ci­pat mai mulţi ofi­ci­ali de rang înalt, prin­tre care Vale­riu Zubco, fostul pro­cu­ro­r gene­ral al R. Mol­dova, Ion Pleşca, preşe­din­tele Curţii de Apel Chi­şi­nău (CAC), Ghe­or­ghe Creţu, fost vice­preşe­din­tele ace­le­iaşi instanţe, sau Ion Lupu, fostul direc­to­rul Agenţiei Mol­d­silva.

Toţi ofi­ci­a­lii pre­zenţi la vână­toare au tăi­nuit crima. După ce ea a deve­nit publică, în urma unor decla­ra­ţii făcute de Ser­giu Mocanu, lide­rul Mişcării Anti­ma­fie, oame­nii legii au decla­rat că “lucrează la caz”.

În luna februarie a anului trecut, Judecătoria Făleşti l-a condamnat pe fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău Gheorghe Creţu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru omor din imprudență şi vânat ilegal. Atât procurorii, cât şi avocatul familiei lui Sorin Paciu, Petru Munteanu, au atacat decizia primei instanţe şi au cerut pedeapsa maximă stabilită prin lege pentru Creţu, adică trei ani de închisoare.

Totodată, ambele părţi au solicitat să fie recunoscuţi vinovaţi şi privaţi de libertate şi reprezentanţii Agenţiei "Moldsilva" şi ai Rezervaţiei Pădurea Domnească, persoane achitate de prima instanță. Decizia Judecătoriei Făleşti a fost contestată și de către avocatul lui Gheorghe Creţu, care cere achitarea acestuia. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii