Doi cetăţeni străini afiliaţi doctrinelor fundamentaliste promovate de organizaţiile teroriste internaţionale au fost reţinuţi de către angajații Inspectoratului General al Poliției și Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Potrivit autorităților, persoanele cu vârste de 30 şi 40 de ani, sunt originare din ţările catalogate a fi cu risc terorist sporit,. Acţiunile bărbaţilor au fost monitorizate de către Centrul Antiterorist al SIS şi Direcţia operaţiuni speciale a INI al MAI, care au depistat persoanele suspecte într-un imobil părăsit, la periferia oraşului Ialoveni. Informaţiile acumulate de organele lșegii au confirmat afilierea cetăţenilor străini la entităţi teroriste din Orientul Apropiat. La locul aflării acestora au fost ridicate  materiale foto şi video, care denotă viziunile radicale ale persoanelor reținute.

Având în vedere riscul sporit de insecuritate națională, provocat de comportamentul cetățenilor străini, SIS a solicitat entităţilor de resort să declare aceste persoane indezirabile pe teritoriul RM, pentru o perioadă de 15 ani.

În seara zilei de ieri, unul dintre bărbaţii identificați a fost expulzat către ţara de origine sub escortă şi predat autorităţilor. În privinţa celui de-al doilea, Judecătoria sectorului Centru a decis luarea în custodie publică şi plasarea în Centrul de plasament temporar al străinilor al Biroului Migraţie şi Azil al MAI.

 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii