Sergiu Buruiană, bărbatul reținut în cazul tinerilor tunși forțat într-o stație Peco din Călărași, și-ar putea ispăși în Moldova condamnarea pentru omor aplicată de autoritățile italiene încă în 2014.

Ministerul Justiției a dispus recunoașterea și punerea în aplicare pe teritoriul Moldovei a sentinței pronunțate de jurații italieni, prin care Sergiu Buruiană a fost condamnat la 23 ani și 11 luni de închisoare pentru omor intenționat și deținere ilegală a armei. Un demers în acest sens a fost înaintat de minister Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, la 22 august.

Pentru crima comisă în Italia, bărbatul fusese anunțat în 2012 în căutare internațională de autoritățile italiene. Presa străină a scris că Buruiană ar fi implicat împreună cu alți moldoveni la omorul unui tunisian, după un conflict cu un grup de tunisieni.

Amintim că tot la 22 august, Buruiană a fost plasat în arest pentru 30 de zile în cazul tinerilor tunși forțat într-o benzinărie din Călărași. Arestul a fost dispus la 2 zile de la audierea bărbatului în calitate de bănuit pe acest caz.

Cazul celor doi tineri a ajuns în vizorul poliției la 10 august curent, după publicarea în spațiul public a unor imagini video de la incident. La scurt timp au fost indentificați șase suspecți, printre care și Sergiu Buruiană, iar presa a descoperit că acesta era căutat de italieni pentru omor.

În cazul incidentului din benzinărie a fost inițiat un proces penal pentru huliganism, iar Buruiană și alți suspecți riscă amendă până la 70 mii lei sau închisoare de până la 5 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii