Un grup mixt format din angajații Direcţiilor Regim şi Supraveghere, Securitate şi Investigaţii Operative din cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare în comun cu Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera”, au efectuat astăzi, 23 august 2016, percheziții inopinate la Penitenciarul nr.9-Pruncul, anunță serviciul de presă al DIP.
 
În rezultatul măsurilor efectuate în blocurile de regim, oamenii legii au ridicat din diverse ascunzişuri: 16 telefoane mobile şi 18 accesorii pentru acestea, un modem Wi-Fi, 22 litri de băutură alcoolică, 18 obiecte tăioase şi spongioase şi 6 pachete cu drojdii uscate.
 
Totodată, angajaţii Pentenciarului nr.6 din Soroca au efectuat verificări în celulele persoanelor private de libertate. În rezultat, oamenii legii au ridicat din diverse ascunzişuri improvizate: 11 telefoane mobile şi 17 accesorii pentru acestea, 4 cabluri USB şi 3 seturi de cărți de joc.
 
Toate materialele acumulate pe aceste cazuri, au fost predate Inspectoratelor de Poliţie din raza de dislocare a penitenciarelor, pentru investigare şi adoptare a deciziilor conform legislaţiei în vigoare.
 
Acţiunile de acest gen, desfăşurate cu regularitate de efectivul sistemului penitenciar reprezintă un factor important ce contribuie la diminuarea fenomenului infracţional şi asigurarea pazei și securităţii în instituţiile de detenţie din ţară.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii