Trei bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 24 și 57 de ani, au fost reținuți pentru contrabandă cu pastile de tip Subutex. Stupefiantele ajungeau în țara noastră prin intermediul coletelor transportate din Franța.

Timp de trei luni, polițiștii au documentat activitatea ilegală a grupului criminal. Drept rezultat, o persoană a fost reținută în flagrant în timp ce ridica coletul în care erau camuflate 123 de pastile de tip Subutex.

În urma investigațiilor, oamenii legii au identificat întreaga schemă criminală, pusă la cale de către un tânăr, în vârstă de 26 de ani, originar din raionul Orhei. Individul, domiciliat temporar în Franța, transmitea drogurile prin intermediul coletelor și a microbuzelor de rută, în așa fel ca serviciile de la frontiera de stat să nu le poată depista.

O pastilă de tip Subutex era vândută cu 700-900 lei și era divizată în 6-8 doze. Prețul acestor stupefiante pe piața tenebră a Republicii Moldova este estimată la aproximativ 110 mii de lei.

Pe lângă droguri, la domiciliul suspecților au fost depistați bani în sumă de 13 500 de euro, 450 de dolari SUA, 200 de lire sterline și 97 100 de lei, un pistol cu gaze și o armă cu țeavă lisă, deținute ilegal.

La fel, oamenii legii au acumulat probe referitor la încă patru cazuri de contrabandă, prin care au fost transportate ilegal în țara noastră încă 293 de pastile Subutex cu o valoare de aproximativ 263 de mii de lei.

În prezent, bărbații suspectați sunt arestați pe un termen de 30 de zile, iar femeia este în arest la domiciliu. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii