Doi moldoveni, printre care un angajat al Poliției de Frontieră, și doi cetățeni ucraineni, au fost reținuți de oamenii legii pentru contrabandă cu metale neferoase în proporții deosebit de mari.

Bănuiții, cu vârstele cuprinse între 26 și 53 ani, au fost prinși în flagrant, pe traseul Chișinău - Hâncești, la volanul a două autocamioane, care erau încărcate cu resturi și deșeuri de metale neferoase. Marfa din autovehicule urma să ajungă ilegal în Ucraina.

Forțele de ordine anunță că activitatea infracțională a grupului criminal a fost documentată timp de 6 luni. Totodată, au fost întreprinse 11 percheziții în automobile, la domiciliile și în depozite utilizate de bănuiți.

În cadrul perchezițiilor au fost depistați și ridicați 10 mii de euro, 700 de mii de lei, 115 de grivne, 44 de mii de dolari SUA, circa 3 tone de resturi și deșeuri de metale neferoase, aproximativ 400 litri de preparate chimice pentru agricultură, cu valoarea estimativă de 80 de mii de lei, aduse din Ucraina prin contrabandă. La fel, au fost depistate înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

colaj.jpg

Conform informațiilor, timp de 6 luni, gruparea criminală a trecut peste frontiera vamală a Republicii Moldova, prin contrabandă, circa 50 de tone de resturi și deșeuri de metale neferoase, în sumă de peste 4 milioane de lei.

Dacă for fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 3 la 10 ani de pușcărie. Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii