Ofițerii de investigație ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, au depistat plante de cânepă în grădina unui locuitor al or. Sângera, în vârstă de 37 ani.

Tufele de cânepă care erau cultivate şi îngrijite corespunzător, au fost smulse de către oamenii legii. La faţa locului plantele au fost sigilate şi transportate ulterior la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP, pentru efectuarea expertizelor specializate.

De asemenea, polițiștii au găsit în locuinţa bănuitului plante de cânepă cultivate în ghiveciuri, o masă vegetală de culoare verde, uscată şi fărămiţată, pregătită pentru ulterioara comercializare, precum şi diferite aparate de inhalare a drogurilor, care au fost ridicate şi sigilate conform procedurii.

Pe acest caz, poliţiştii au iniţiat o procedură penală în vederea acumulării tuturor probelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie ilicită a substanţelor narcotice. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o sancţiune cu amendă în mărime de la 12 000 lei la 18 000 lei sau închisoare de pînă la 2 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii