Procuratura Generală anunţă despre reţinerea a cinci membri ai unui grup criminal organizat, specializat în producerea, păstrarea, transportarea şi comercializarea drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a bănuiţilor a fost realizată de procurori, de comun cu ofiţerii Inspectoratului General al Poliţiei în oraşul Cahul, de unde sunt originari şi locuiesc bănuiţii.

În cadrul percheziţţiilor efectuate la domiciliile bănuiţilor, procurorii şi poliţiştii au depistat şi lichidat 3 laboratoare moderne de creştere a cannabisului, cu sistem capilar de irigare, îngrăşăminte, sistem electronic de calcul şi repartizare a temperaturii şi umidităţii, care permitea creşterea plantelor într-un timp record. De asemenea, au fost depistate: 24 de vazoane cu plante de cînepă, seminţe şi aproximativ 3kg de plante de cînepă uscate, pregătită pentru realizare, dispozitiv inhalator confecţionat artizanal utilizat la consumul substanţelor narcotice cu urme vizibile de întrebuinţare, pastile psihotrope şi anabolice, dispozitive digitale de măsurare, plicuri din polietelenă pentru împachetare, mijloace financiare obţinute din vînzarea drogurilor, precum şi alte obiecte care vor servi în calitate de material probator în cadrul cauzei penale.

Anterior, la unul dintre membrii grupului a fost efectuată o achiziţie de control, fiind procurate 100 grame de cannabis la un preţ de 7 mii de lei. Se presupune că din plantele de cannabis depistate în timpul percheziţiilor membrii grupului ar fi putut obţine o masă totală de aproximativ 7 kg de plante uscate, valoarea cărora se estimează la circa 500 mii lei.

Persoanele reţinute au vîrstele cuprinse între 35 şi 45 de ani, printre acestea figurînd şi un avocat - membru al grupării criminale şi consumator de droguri, care avea intenţia de a organiza şi instala un laborator similar la domiciliul său.

Procurorii urmează să le înainteze respectivilor învinuirea şi să solicite mandate de arestare. 

Acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie continuă în scopul identificării tuturor membrilor grupării criminale şi tragerii acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii