Preşedintele Cooperativei de Producţie „Orizont Extragere” din satul Paşcani, raionul Criuleni, împreună cu şeful de sector şi maistrul în condiţii subterane de muncă, vor compărea pe banca acuzaţilor. Aceștia vor fi judecați pentru încălcarea regulilor de securitate la efectuarea lucrărilor de exploatare minieră, soldată cu decesul a trei persoane.

Cazul a avut loc în noiembrie 2017, la mina de calcar aflată în apropiere de satul Paşcani, raionul Criuleni. În timp ce se efectuau lucrări de tăiere a pietrei, din tavan au căzut rocile de calcar pe o suprafaţă de circa 90 metri pătraţi, fapt care a provocat decesul a trei angajaţi.

Totodată, procurorii au dispus aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri imobile ce aparțin inculpaților. Este vorba de un teren, un apartament şi trei automobile.

Doi dintre inculpaţi şi-au recunoscut vina și au încheiat cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. În prezent, cei trei au interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă de la 3 la 10 ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii