Lista victimelor ținute în sclavie crește. Peste 60 de persoane printre care și copii, au fost legați în lanțuri și obligați să muncească fiind terorizați, maltratați  și hrăniți cu resturi.

Victimele mărturisesc că au fost mințite că munca le va fi remunerată, au fot bătute, violate și umilite.

În comuna Berevoești din județul Argeș, unde la 13 iunie au avut loc perchezițiile efectuate de poliție, au mai fost găsiți și 228.000 lei (US $ 56,400), aproape jumătate de kg de bijuterii din aur, 9 drujbe și 3 autoutilitare, care ar fi fost folosite în activitatea infracțională. Poliția a salvat din lanțuri 5 persoane, victime ale rețelei infracţionale.


Foto%3A+News.ro_588822.jpg

sursa: romanialibera.ro

Totodată anchetatorii au mărturiile a 64 de victime. Din cei 90 de suspecți, 40 deja sunt reținuți. Dacă vor fi găsiți vinovați, oamenii ar putea rămâne după gratii 20 de ani.

Foto%3A+Captur%C4%83+Digi24_588877.jpg

sursa: romanialibera.ro

După cum declară localnicii, ei nu au văzut sau auzit nimic iar primarul comunei declară că ar fi auzit niște zvonuri anul trecut dar ar fi anunțat poliția

Potrivit purtătorului de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, 40 de copii și tineri au fost supuși, timp de opt ani, unui tratament dur.  „De cele mai multe ori, nu li se dădea de mâncare, nu primeau mâncare, iar dacă primeau, li se ofereau resturi de mâncare, victimele erau ţinute în lanţuri şi în chingi, pentru a nu putea fugi. De asemenea, erau udate alternativ cu apă caldă şi rece, erau puse să se bată pentru amuzamentul suspecţilor”.

Totodată 21 de copii au ajuns, miercuri şi joi, în regim de urgenţă în centre de plasament. Doi dintre copii sunt victime în cazul traficului de persoane de la Berevoeşti, iar ceilalţi 19 sunt copiii celor reţinuţi de către anchetatori, informează Mediafax.

Într-un raport "Global Slavery", efectuat de "Walk Free Foundation", se estimează că în România exista circa 80.000 de victime ale sclaviei moderne.

Autorii raportului estimează că în 2016 circa 45,8 milioane de persoane trăiesc și muncesc în sclavie la nivel global, în jur de 1,24 milioane fiind în Europa. România se afla în top 5, cu circa 80.200 de "sclavi", adică 0,4 % din populație.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii