Cei trei azeri, reținuți acum un an pentru șantaj, au fost declarați persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani. Totodată, suspecții vor fi luați în custodie publică și duși la Centrul de plasament temporar al străinilor al Biroului Migrație și Azil. 

Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Bălți  miercuri, 22 august.

Totodată, ieri, magistrații Judecătoriei Bălți s-au expus pentru prelungirea termenului de luare în custodia publică a suspecților, cu deținerea acestora în Centrul de plasament temporar pentru o perioadă de cinci luni.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către Eduard Tinciuc, ofițer principal al Secției regionale nord a Biroului Migrație și Azi al MAI.

Instanța de Apel s-a pronunțat ieri în privința liderului grupării, Ălinur Gurbanaliev, iar în privința celorlalți doi membri judecătorii s-au expus pe 15 august.

Hotărârea Curții de Apel a fost pronunțată după ce avocații bănuiților au depus un recurs prin care au solicitat anularea deciziei primei instanțe de luare în custodia publică a cetățenilor azeri. Hotărârea a fost luată la propunerea procurorilor PCCOCS, întrucât bănuiții ar prezenta pericol pentru ordinea publică și securitatea națională.

Pe acest caz continuă ședințele de judecată, care se desfășoară în municipiul Bălți. Între timp, bănuiții se află în Centrul de plasament temporar al străinilor din Chișinău, unde manifestă un comportament agresiv, în special față de gardieni.

Suspecții sunt învinuiți că ar fi șantajat mai mulți conaționali de la care au cerut circa 18 mii de euro. Pentru a primi banii, inculpații amenințau cu moartea rudelor, folosind inclusiv arme.

Inițial pe acest caz au fost reținuți patru cetățeni, însă cea de-a patra persoană a fost eliberată după ce s-a stabilit că a venit pe teritoriul țării noastre după săvârșirea infracțiunilor.

Totodată, în acest caz, este cercetat în stare de libertate încă un cetățean azer, care deține și cetățenie moldovenească. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei cetățeni ai Azerbaidjanului riscă de la 13 la 15 ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii