Cinci persoane au fost reţinute, iar două din ele arestate, sub bănuiala de evaziune fiscală, spălare de bani şi pseudo activitate de întreprinzător.

Procurorii care instrumentează cazul vorbesc de pagube care se ridică la aproape jumătate de miliard de lei.

Din schema cu pricina, fac parte şapte persoane, cinci dintre care au fost reţinute.  

Neefectuarea plăților în buget se ridică la 252 milioane de lei, iar operaţiunile de spălare de bani la aproape 300 de milioane de lei.

Profitul obţinut era legalizat prin diferite tranzacţii fictive, iar banii erau extraşi în numerar.

Potrivit procurorul Vitalie Busuioc, schema criminală se baza pe introducerea de către făptuitori în documente contabile, financiare şi fiscale a acestor întreprinderi a unor date denaturate cu privire la veniturile şi cheltuielile întreprinderilor. „Aceşti făptuitori nu au taxa pe valoare adăugată şi respectiv impozitele pe venit în sumă de 250 de milioane de lei”, comunică Busuioc pentru publika.md.

"Au legalizat mijloacele financiare obţinute ca urmare a vânzării mărfurilor şi serviciilor, care nu au fost reflectate în contabilitatea unor întreprinderi în sumă de aproximativ de 292 de milioane de lei, care au fost retrase în numerar", a spus procurorul pentru aceeași sursă.

Totodată, Busuioc consideră că, persoanele vizate făceau parte din două grupări. O grupare ar fi activat de la începutul lui 2015 până în luna mai al anului curent, iar cea de-a doua, a întreprins activități pe durata primelor şase luni ale anului 2016.

Procurorii au pus sub sechestru pe locuinţele, automobilele şi un cont bancar ale membrilor ambelor grupări. Bănuiţii, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 18 ani de închisoare. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii