Un bărbat în vârstă de 37 ani a fost reținut în momentul primirii unui colet transmis din Germania. Conform informaţiilor speciale obţinute de poliţişti, în coletul cu biscuiţi primit de către bănuit, erau camuflate substanţe narcotice, în special heroină şi pastile cu efect psihotrop.

Potrivit oamenilor legii în coletul surpriză erau droguri în valoare de o sută de mii de lei.

Bărbatul şi-a recunoscut complicitatea, fiind reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, iar substanţele narcotice au fost expediate în laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor.

Potrivit legislaţiei penale în vigoare, individul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani, pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari.

În alt caz este vorba despre patru bărbați cu vârsta cuprinsă între 21 și 34 de ani suspectați în comercializarea drogurilor. Aceștea au fost reținuți în flagrant de poliție, chiar în momentul când vindeau substanțele interzise.

Membrii grupării au fost filați de oamenii legii timp de jumătate de an. Suspecții erau specializați în prepararea drogurile, consumarea și vinderea acestora pe teritoriul raionului Cahul, unde sunt domiciliați. Astfel, 2 grame de marijuana erau vândute cu 150 de lei.  

La 28 iunie, curent, în urma perchezițiilor, la domiciliile celor patru tineri, au fost depistate 30 gr de marijuana, 11 plante de cânepă, 4 aparate confecționate artizanal pentru prepararea substanțelor narcotice, o mască, mai multe telefoane mobile și un aparat foto. Afaceriștii riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani. 


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii