Deşi poliţia a anunţat despre mai multe operaţiuni de succes privind combaterea traficului de droguri, schema de comercializare a stupefiantelor prin intermediul reţelelor de socializare continuă să înflorească. Echipa CrimeMoldova i-a surprins recent pe doi tineri care au venit la o ascunzătoare pentru a-şi lua „marfa”.

Ascunzişul se afla sub scara unei case de pe strada Sfatul Ţării, chiar peste drum de instituţia prezidenţială, iar la câţiva metri de acest loc patrulează o echipă de poliţişti. „Beneficiarii” s-au apropiat de ascunziş pe la ora 18.00, unul dintre ei a scos un pacheţel, apoi ai plecat.

CrimeMoldova a dezvăluit încă la începutul anului curent schema de comercializare a drogurilor pe Internet. Pe reţelele de socializare sunt create grupuri speciale. Administratorul paginii comunică potenţialului cumpărător contul pe care urmează să fie transferaţi banii. Apoi cumpărătorul fotografiază bonul şi expediază poza administratorului, care, la rândul său, îi expediază adresa şi poza locului unde erau ascunse drogurile.

La începutul lunii trecute, poliţia a anunţat că a efectuat 190 de percheziţii, în urma cărora au fost ridicate droguri  în valoare de 15 milioane de lei. Oamenii legii au reținut 25 de dealeri, iar alte 95 de persoane au ajuns să fie bănuite de comercializarea substanțelor narcotice. Traficanții procurau drogurile din țările Uniunii Europene și China, după care le comercializau în cluburile de noapte, prin intermediul rețelelor de socializare sau a aplicațiilor online. Doar în Chişinău au fost descoperite 97 de locuri, folosite de traficanţi drept ascunzişuri. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

matasaru

24:67 12.12.2017

iau adus doza lui Dodon... 20 m pana la sala de audienta a lui Dodon ,sub nasul Serviciului Paza si Protectie de Stat...*sau ultimii practica ac

Ответить