Patru locuitori ai municipiului Bălţi au fost condamnați de la 10 la 16 ani de închisoare, pentru comiterea traficului de fiinţe umane. 
 
Potrivit procurorilor, în intervalul anilor 2012 – 2013, inculpaţii au format un grup criminal organizat, au recrutat cinci tinere din Republica Moldova, printre care şi o minoră și le-au trimis fără voia acestora în Federaţia Rusă. De menţionat că, în cazul minorei, făptașii au obţinut prin înşelăciune acordul mamei acesteia, confirmat pe cale notarială.

Inculpații le-au promis victimelor că vor lucra în calitate de dansatoare într-un club de noapte, însă ajunse la fața locului, fetele au fost impuse să întrețină relații sexuale între 3 şi 5 luni într-un apartament din orașul Rostov. Pentru faptele comise, inculpaţii, cu vârstele cuprinse între 21 şi 27 de ani au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 10 şi 16 ani închisoare.

Statisticile Procuraturii Generale arată că, în decursul primelor 6 luni ale acestui an, în Republica Moldova au fost înregistrate 136 infracţiuni din categoria traficului de persoane.

Astfel de la începutul anului au avut loc 61 de cazuri de trafic de ființe umane, 14 cazuri cu implicarea minorilor, 7 cazuri de scoatere ilegală a copiilor din țară, 11 incidente în care a fost organizată migrația ilegală și 43 de cazuri de proxenitism. 

Din cele 67 persoane în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, în 55 cazuri făptașii au fost condamnați, 7 persoane au fost achitate, iar în privinţa a 5 persoane procesul penal a fost încetat. Din numărul total de 55 persoane fizice în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe de condamnare, pedeapsa închisorii a fost aplicată faţă de 27 inculpaţi, 21 persoane au primit închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, iar 7 inculpaţi au fost condamnaţi la amendă penală.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii