Procuratura mun.Chişinău i-a înaintat astăzi învinuirea unui locuitor al capitalei, care acum două zile, a tamponat doi tineri în vîrstă de 27 de ani pe o trecere de pietoni, părăsind locul accidentului rutier.

Într-un comunicat de presă, Procuratura Generală anunță despre faptul că: În acţiunile conducătorului auto procurorii au reţinut comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(3) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane) şi art.266 Cod penal (părăsirea locului accidentului rutier). 

Fiind audiat de procurori, învinuitul şi-a recunoscut vina. Astăzi, magistraţii urmează să examineze demersul procurorilor privind aplicarea în privinţa acestuia a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile.

Tragicul accident a avut loc pe 14 august, în jurul orei 23.40, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Decebal din capitală. Învinuitul, în vîrstă de 23 de ani, care se deplasa la volanul unui automobil de model Chrysler nu a cedat trecerea victimelor, care traversau regulamentar strada pe o trecere de pietoni, tamponîndu-i în plină viteză. În urma impactului violent, unul dintre tineri a decedat, iar celălalt a fost transportat de urgenţă la spital cu multiple fracturi.  

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii