Nicolae Spătărel, co-fondatorul şi conducătorul a cinci companii de construcții, a fost reţinut de către ofiţerii Anticorupţie împreună cu încă trei subalterni de-ai săi. Cei patru sunt învinuiţi de depășirea atribuţiilor de serviciu, şi anume de abateri de la normele în construcţie, fapt ce s-a soldat cu prejudicierea a 140 de investitori.

Este vorba de şantierul unui complex rezidenţial din trei blocuri, „Paradis”, de pe strada Alexandru cel Bun 115 din centrul istoric al Chişinăului. 

complex rezidenţial

Principala acuzaţie adusă antreprenorului este că, în loc de 6 etaje, după cum era prevăzut în proiect au fost construite 12 etaje.

Apartamentele au fost achitate în prealabil de către 140 de investitori, care au dorit să-şi procure o locuinţă. Suma achitată de investitori este de un milion şi jumătate de euro. Complexul de locuit urma să fie dat în exploatare încă în anul 2014, însă lucrările au fost sistate în urma prescripţiilor Inspecţiei de Stat în Construcţii, dar şi ale Primăriei municipiului Chişinău. 
/upload/iblock/644/644307e1d3ad9fd0dda39e69f01b055a.pdf

Potrivit unui comunicat al CNA, ofiţerii Anticorupţie au efectuat percheziţii la sediile companiilor vizate, la domiciliile şi în automobilele bănuiţilor. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate documente, calculatoare, dar şi trei automobile de lux, care aparţin bănuiţilor.

Şantierul complexului  „Paradis” până nu demult era în gestiunea firmei de construcţii „Prihojanin-M”, care face parte dintr-un conglomerat de întreprinderi, în număr de cinci, unde Spătărel Nicolae este co-fondator. Două din întreprinderile lui Spătărel, „Prihojani-M” şi „Top level Invest”, au fost declarate insolvabile, iar altele trei, „SRL Top Level”, „SRL Scaravit”, „SRL Mansarda-Mezanin”, se află în process de insolvabilitate. 
Prihojanin-M 

anunt.png

Surse informate au comunicat pentru CrimeMoldova că, afacerea ar fi fost protejată de către fostul lider al PLDM, Vlad Filat, iar după încarcerarea acestuia, firmele respective au ajuns în vizorul organelor de drept. Investigaţia noastră arată că, firma „Prihojanin-M” a fost fondată în 2006 de către Anatolie Iaşciuc, care la alegerile parlamentare din iulie 2009, a candidat cu numărul 25 în lista PLDM.

Presa a scris anterior că, Anatolie Iaşciuc ar fi făcut parte din orgnizaţia criminală condusă de Grigore Karamalak, zis Bulgaru, şi că ar fi căutat de Interpol pentru trafic de persoane şi furt de automobile.

/upload/iblock/fa3/fa32c032bfc90ae6c2b84b64b458726a.pdfDistribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii