Afacere cu acte false. Fondatorul și administratorul unei întreprinderi din municipiul Bălți, de 38 și respectiv 40 de ani, sunt suspectați de confecţionarea, deţinerea și vânzarea certificatelor de competenţă profesională false.

Ofițerii Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că întreprinderea activa de trei  ani, iar conducătorii acesteia eliberau șoferilor certificate, ce acordă dreptul de a practica activitatea de conducător auto în transportul rutier, care erau confecţionate pe blanchete de tip vechi, indicând informaţii denaturate și cu data eliberării documentului falsă.

Pentru acest serviciu, conducători auto achitau câte 360 de lei, bani care nu erau reflectaţi în evidenţa contabilă a întreprinderii. Mai mult ca atât, documentele erau  eliberate în 10 minute, fără a fi incluse în listele de frecventare a cursurilor de instruire auto şi în lipsa certificatului medical şi acordul Agenţiei Naţionale Transport Auto.

Polițiștii au depistat la sediul întreprinderii în jur de 500 de certificate false, șase mii de lei necontabilizați, tehnică pentru laminarea documentelor, circa o mie de dosare a persoanelor care au obținut aceste certiicate ce le oeră dreptul de a conduce microbuze și rute internaţionale.  

Suspecții sunt cercetați în stare de libertate. Aceștea riscă până la 12 mii de lei amendă, sau închisoare de până la 5 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii